Cartier 1 Mai , Strada Adrian Paunescu Nr 20

(langa Andre's Hotel) , 200355 ,Craiova, Romania

0351-808.707 / (+40)770-982.559 / (+40)739-452.355 

info@medlinkcenter.ro

https://www.facebook.com/MedlinkCenterCraiova/

https://medlinkcenter.wordpress.com

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Dermatologie

 

Chiar dacă ți s-ar putea părea pierdere de vreme, verificarea periodică a pielii la un specialist este obligatorie. Un consult dermatologic e mai mult decât binevenit.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Și are un rol covârșitor în buna funcționare a organismului. Orice ar putea pune pielea în pericol trebuie verificat în detaliu de către un medic specialist in dermatologie. Căci cancerul de piele nu iartă și se poate instala unde nici nu te aștepți si cand nu te astepti. Numai printr-un consult dermatologic detaliat te poți convinge dacă ai vreo problema .

Ce se întâmplă la un consult dermatologic

Un consult de specialitate presupune verificarea în detaliu a fiecărui centimentru de piele.  Multe dintre cancerele de piele depistate în ultimii ani au fost localizate în regiunea organelor genitale, sub unghiile de la picioare sau de la mâini, sub sâni, la rădăcina firelor de păr, în tălpi, în spatele urechilor, în ochi, în zone puțin vizibile și ușor ignorate. De aceea, este indicat să auto-examinezi mereu și la cea mai mic dubiu, să te prezinți la medic. Persoanele care prezinta multe alunițe, mulți pistrui și o piele deschisă la culoare sunt cele mai predispuse la aparitia afectiunilor dermatologice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cere și ți se va da

În cazul în care medicul nu observă anumite probleme de care tu suferi, ar trebui să îi spui despre ce este vorba și să îi ceri un examen deramtologic detaliat. Iată ce anume ar trebui să îi soliciți:

-Bujori în obrăjori?

Nu întotdeauna e de bine. Roșeața tenului poate fi semn de boală, iar cuperoza se caracterizează prin apariția unor vinișoare roșii la nivelul feței, urmată de înroșirea pielii. Cauza principală este dilatarea vaselor de sânge. Așa că, înainte de a-ți pune singur diagnosticul, cere sfatul dermatologului, deoarece folosirea anumitor creme farmaceutice fara sfatul medicului specialist va poate agrava afectiunea.

-Mâinile „vorbesc"

Și pot spune multe despre starea ta de sănătate. Culoarea, textura și aspectul sunt doar câțiva dintre factorii care trebuie luați în considerare la examinarea acestora cat si a unghiilor și a tegumentului. Așa că arată-i-le medicului la consult!

-Supărarea lasă urme…

…și pe piele. Lasă urme din cap până-n picioare, din inimă până la piele. Psoriazisul este o boală cronică de piele, nemolipsitoare, declanșată în general de factori favorizanți, precum stresul, depresia și traumatismele.

-Venele se manifestă dureros

Tocmai pentru că are o evoluție tăcută, nealarmantă, multe persoane considerând că primele simptome sunt un rezultat firesc al activității zilnice, boala venoasă cronică, mai exact – varicele, rămâne subdiagnosticată și subtratată. De regulă, pacientul se prezintă la medicul specialist abia în stadiile grave, când dezvoltă complicații greu de tratat, precum ulcerul venos de gambă.

-Drăgălașe, dar ucigașe

Dermatologii sunt singurii care pot „ghici'' sănătatea în alunițe. Azi, avem de-a face cu alunițe – „mutant'' care nu țin cont de vârstă, sex sau  rasa și ucid cu sânge rece, în maximum 5 ani de la apariție. Controalele regulate oferă șansa depistării bolii în faze incipiente, când rata de vindecare este de 98%. Toate persoanele cu mai mult de 50 de alunițe sunt vulnerabile, la fel ca și cei cu pielea foarte deschisă la culoare, care s-au ales, de-a lungul timpului, cu pistrui în urma arsurilor solare. Purtarea ochelarilor de soare cu înaltă protecție UV este importantă, din cauza riscului de melanom ocular.

Informațiile se folosesc cu cap!

„Informația preluată din alte surse decât cele medicale nu este întotdeauna reală și există situații diferite care necesită o analiză mai mare a problemei. Cea mai bună sursă de informare este specialistul dermatolog care cunoaște cel mai bine etiologia bolii și este în măsură să ofere cele mai corecte informații. În ceea ce privește automedicația, aceasta reprezintă un fenomen extrem de riscant și din păcate, principala sursă de informare este internetul. Medicația trebuie furnizată doar de specialiști și trebuie să fie țintită pe problema pacientului, să se asocieze mai multe tratamente dacă este necesar, totul având ca scop un rezultat terapeutic bun, dar și un profil ridicat de siguranță a pacientului'.